Binnenkijken bij

Rianne en Michael

Binnenkijken bij Rianne en Michael: van krappe jaren ’30 keuken tot ruime leefkeuken

Rianne en haar man Michael besloten vorig jaar om hun keuken te laten verbouwen door Keukenprins. Ze hadden het idee om een woon-leefkeuken te creëren waar het hele gezin samen kon komen. In deze binnenkijker vertelt Rianne over de totstandkoming van hun nieuwe droomkeuken.

Verhuizen of verbouwen?

“Vorig jaar waren wij aan het nadenken of we wilden verhuizen of verbouwen”, vertelt Rianne. “We hebben serieus overwogen om te verhuizen, maar telkens liepen we tegen iets aan waardoor we besloten om in ons eigen huis te blijven. We wilden een ruime leefkeuken realiseren en daarvoor hebben we besloten om een stukje uit te bouwen en de berging bij de keuken te betrekken.”

Een mooie samenwerking met Keukenprins

Keukenprins speelde een belangrijke rol bij het verwezenlijken van Rianne en Michaels droomkeuken. Ze werkten nauw samen en Keukenprins kon meedenken in het ontwerpproces. Rianne vertelt enthousiast: “We hebben meerdere avonden bij Keukenprins doorgebracht en uiteindelijk is daar een mooie keuken uitgekomen. Ze hebben ons geadviseerd en geholpen bij het maken van keuzes. Vooral het meedenken in de indeling en het adviseren over handige oplossingen was erg prettig.”

Een Warme en Stijlvolle Keuken

De keuze voor een zwarte keuken met houtlook elementen was een spannende beslissing voor Rianne en Michael. Rianne legt uit: “We hadden een foto gezien waarin een zwarte keuken met een witte koof eromheen ons aansprak. Zelf hebben we best een grote keuken met hoge kasten dus we wilden dat het niet té zwart werd. Op advies van Monique van Keukenprins hebben we gekozen voor donkere fronten met een houtnerf, waardoor het toch wel warm en chique aanvoelt.”

Een Gezellige Ruimte voor het Hele Gezin

De keuken is nu een gezellige plek waar het gezin graag samenkomt. Rianne vertelt: “We gebruiken de keuken niet alleen om te koken, maar ook om samen te zijn. Overdag zitten we vaak in de keuken en ’s avonds kruipt iedereen op de bank in de woonkamer. Het is fijn dat we nu genoeg ruimte hebben om in de keuken te bewegen zonder elkaar in de weg te staan. Aan de eettafelkant hebben we de kastdeurtjes bewust tot de grond laten lopen, waardoor het eiland eruitziet als een dressoir. Zo is de keuken mooi geïntegreerd in de rest van de ruimte.”

Uitstekende Service en Samenwerking

Rianne en Michael zijn tevreden over de service en samenwerking met Keukenprins. Ze werden goed begeleid gedurende het hele proces en er was ruimte voor hun eigen inbreng. Rianne legt uit: “De communicatie met Keukenprins verliep goed. We hebben meerdere keren contact gehad en ze reageerden altijd snel. Ze dachten echt met ons mee en gaven advies waar nodig. Ook tijdens de plaatsing van de keuken werd er goed meegedacht.”