Binnenkijken bij

Milan en Deveney

Een grote zwarte leefkeuken voor jong en oud

Milan en Deveney lieten hun nieuwbouwwoning drie meter uitbouwen aan de achterzijde, speciaal om ruimte te creëren voor deze grote zwarte leefkeuken. Functionaliteit en gezelligheid gaan hier hand in hand, want ook de kinderen komen veel over de keukenvloer.

Een donkere keuken met een kookeiland en veel kastruimte was het eerste uitgangspunt dat Milan en Deveney meegaven aan de Keukenprins voor de indeling van de keuken. ‘Aan de kant van de eettafel hebben we gekozen voor veel opbergruimte. Hier liggen voornamelijk spelletjes en knutselspullen van de kinderen. De kasten zijn bewust greeploos gehouden’, vertelt Deveney, ‘zodat de kinderen er niet tegenaan stoten als ze erlangs lopen.’ Het barhoekje aan het einde van het kookeiland is een geliefde plek bij de twee kinderen, om te tekenen of mee te helpen als er wordt gekookt.

Vaatwasser op hoogte

Bovenal geeft het kookeiland natuurlijk heerlijk veel werkruimte in deze zwarte leefkeuken. In het prachtige ARTE-werkblad ligt de BORA inductieplaat met geïntegreerde afzuiginstallatie. Onder de BORA zit een stopcontact in een lade verwerkt voor de keukenapparatuur die gebruikt wordt op het eiland. De wasbak met de Quooker gaven Milan en Deveney bewust een plek op het aanrecht tegen de muur. ‘Daar staat altijd wel iets van vaat bij. Op deze manier blijft het kookeiland opgeruimd. Bovendien hebben we de vaatwasser op hoogte, rechts van de Quooker. ‘Ook dat is heel praktisch.’

Het koffieapparaat van Siemens uit hun vorige keuken werd door de Keukenprins meegenomen in het ontwerp voor het nieuwe huis en de NEFF-oven heeft een handige hide & slide-deur die je de oven in kunt schuiven.

Twee koelkasten

En dan zijn er nog de twee kasten in de gebrand-houtlook. Dit doorbreekt het strakke geheel. Het zijn twee koel-vriescombinaties. ‘Een extra koelkast in de berging is niet meer nodig. We hebben er nu de ruimte voor in de keuken en gebruiken er één voor de frisdranken en één voor de dagelijkse spullen. Al met al zijn we heel blij met de keuken. Het dikke werkblad van ARTE maakt het helemaal af, zegt Deveney. ‘Het is één geheel en een hele fijne plek geworden!’