Binnenkijken bij

Monique en Henk

Fijn dat er geen afzuigkap meer boven het eiland hoeft te hangen

Een lichte, moderne keuken met kwalitatief mooie apparatuur, graag een kookeiland of kookschiereiland en vooral heel veel kastruimte. Dankzij een grote verbouwing van de benedenverdieping kregen Monique en Henk veel meer ruimte voor een nieuwe keuken. Het ontwerp dat De Keukenprins daarvoor bedacht, overtrof hun verwachtingen.

Een paar muren verdwenen en Monique en Henk trokken de oude bijkeuken bij de keuken. Zo ontstond één grote, open ruimte om een riante leefkeuken in te realiseren. ‘Maar wij zagen die niet echt voor ons. Daar hadden we de creativiteit van Kees en Monique Nieuwland van De Keukenprins voor nodig. We hebben aangegeven wat onze wensen waren en daarmee is Kees aan de slag gegaan. Het tweede ontwerp was raak. Dat was precies wat we wilden.’

Satijn wit
Vanuit de woonkamer gezien hebben ze aan de rechterkant al een grote keuken, van alle gemakken voorzien. De satijn witte kasten (‘die voelen ook mooi aan’) vonden ze bij De Keukenprins in de showroom. Ze kleuren fris bij de zachtgele muren, met het stevige grijze werkblad als stoere finishing touch. In de hoge wand zit alle keukenapparatuur bij elkaar: koelkast, combi-oven, de vaatwasser (op hoogte) en de koffiemachine. Het kookschiereiland is het centrale punt. Ze kijken de kamer in tijdens het koken en de barkrukken worden veel gebruikt. ‘We schuiven er gezellig aan tijdens het koken, de kinderen zitten er lekker te kleuren en als de kinderen in de tuin spelen, hebben we er mooi zicht op. Dus we zitten er veel. De inductieplaat van Bora werkt ook super. Fijn dat er geen afzuigkap meer boven het eiland hoeft te hangen.’

Veel kastruimte
Voorop stond de wens voor veel kastruimte. Daarin werd onder andere al ruim voorzien in het kookeiland, maar vooral in de tweede hoge kastenwand. De hoge kasten zijn praktisch ingedeeld met planken, in de bovenkastjes zijn glazen en voorraad opgeborgen. Het extra werkblad – een mooi plekje om de glazen te vullen – is sfeervol uitgelicht met de spots onder de kastjes. ‘Het is een ideale oplossing zo. Het geeft ons alle ruimte die we nodig hebben.’