Binnenkijken bij

Anny en Rieks

Een ruime leefkeuken om vrijuit in te werken en bewegen

In deze sfeervolle open leefkeuken is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte die Anny en Rieks tot hun beschikking hadden. Met zeer veel kastruimte en een groot kookschiereiland met plek om aan te zitten hebben ze nog altijd ruimte genoeg om vrijuit in te kunnen werken en bewegen.

‘Rieks is bij ons thuis de keukenprins’, lacht Anny. ‘We wilden graag zitjes hebben aan een kookeiland, zodat ik gezellig kan aanschuiven als hij in de keuken aan het werk is.’ Een tweede nadrukkelijke wens voor de keuken in hun nieuwe woning was een slimme oplossing voor hun koffieapparaat.

Lichte houtlook
‘Die twee wensen waren mede bepalend voor onze keuze voor Keukenprins. We hadden ook al ergens anders gekeken, maar daar lukte het maar niet om de barstoelen en ons koffieapparaat in te passen in het keukenontwerp. Bij Keukenprins zei Monique meteen: dat kan Kees wel maken, moet er ook nog een lichtje in de nis? Ze kregen er alles voor elkaar. Monique heeft onze ideeën vervolgens in een plan verwerkt. Aanvankelijk hadden we een donkerder houtlook voor de kasten, maar omdat de keuken op het noorden ligt hebben we toch een lichtere tint gekozen.’

Koffiecorner
De koffiecorner (met het apparaat op een uitschuifbare plank) is het verlengstuk van de leefkeuken richting woonkamer geworden, een mooie verbindende schakel. De houtlook van de hoge kasten combineert in het frisse, tijdloze keukenontwerp fraai met de zachtgrijze betonlook van het kookschiereiland. Daarop hebben de BORA inductieplaat en Quooker een plekje gekregen.

Keukenapparatuur
Veel gebruiksgemak brengen verder de twee ovens – een conventionele oven en een combimagnetron met een handige warmhoudlade eronder – en de koelkast en vriezer die beide ‘wandhoog’ zijn. Daartussenin zit een apothekerskast. Bergruimte vinden Anny en Rieks verder aan beide zijden van het kookschiereiland. Onder de grote oven zit bovendien een Le Mans-kast voor de pannen, die tot onder de combimagnetron doorloopt met plateaus die je helemaal naar buiten kunt trekken. ‘Het past allemaal perfect, de keuken is heel efficiënt ingedeeld!’