Binnenkijken bij

Renate en Gert

We kregen bij Keukenprins een plankje mee en hebben daarmee de vloer uitgezocht die past bij onze moderne zwarte keuken

Een moderne zwarte keuken met een stoere twist, vol met karaktervolle, natuurlijke elementen. Die vonden Renate en Gert bij Keukenprins Keukens in Hardenberg.

Een zwarte keuken is helemaal volgens de laatste trends, maar Renate en Gert wisten dat ze daaraan nog een toevoeging wilden doen. In overleg met Kees Nieuwland van Keukenprins stelden ze een combinatie samen van de zwarte houtnerf met een natuurlijke houtkleur ernaast. Met daarbij nog een robuust werkblad van antraciet composiet. Een schot in de roos. Het resulteerde in een sfeervolle, eigentijds landelijke keukenopstelling waarmee ze elke dag nog blij zijn.

De keuken vormt bovendien een mooi geheel met de zwarte eettafel en de houten vloer. ‘De vloer hebben we meegenomen in de verbouwing van de keuken’, vertelt Renate. ‘We kregen bij Keukenprins een plankje mee en hebben daarmee de vloer uitgezocht.’

Keukenontwerp Keukenprins
Ze hadden voor zichzelf al een heel aardig beeld gevormd van hoe de nieuwe keuken eruit moest zien, maar waren blij met de deskundige klankbordrol van Keukenprins Keukens bij de uitwerking van hun wensen. ‘Kees weet hoe hij jouw idee op papier moet zetten en denkt met je mee over de praktische invulling. De open kast naast de apparatenwand was bijvoorbeeld een suggestie van Kees, net als de houten bovenkastjes boven de Quooker. Het eerste idee was om die ook in zwart te doen, maar dan zou het erg donker worden. Dat kon hij mooi in beeld brengen.’

Spots keuken
De boven(klep)kasten zijn ook functioneel door de spots boven het werkblad. Dat blad is helemaal in stijl afgewerkt met de zwarte spoelbak en de zwarte Quooker. De spots lopen door in de plank boven de Bora inductieplaat met geïntegreerde afzuiging, tot de grote koelkast aan toe. In de apparatenwand zitten mooi naast elkaar: de combi-oven, een luxe koffieapparaat en een wijnklimaatkast. Een smaakvol trio.