Binnenkijken bij

Rianne en Machiel

Veel vrijheid om te bewegen in ruimtelijke keuken

Rianne en Machiel realiseerden eerst een aanbouw aan hun nieuwe woning voordat ze er gingen wonen. Dat werd de ruimte voor een geweldig ruimtelijke keuken die een volmaakte eenheid vormt met de eettafel en de woonkamer. Een fijne eet- en woonkeuken dus, zo uitgedacht in samenwerking met De Keukenprins in Hardenberg.

De eenheid binnen het interieur is benadrukt door de eettafel iets de keuken ‘in te trekken’ en door het grote kookeiland en woonkamer optisch te verbinden met elkaar. Het kookeiland was voor Rianne en Machiel het voornaamste uitgangspunt in het vooraf en daar was meer dan voldoende plaats voor.

De keukenindeling is ruimtelijk gehouden met veel vrijheid om te bewegen rondom het eiland en met de grote glazen pui erachter. Bovendien kook je van achter de BORA kookplaat heerlijk met het uitzicht op de tuin en de weilanden achter het huis.

BORA kookplaat
‘De BORA hebben we gekozen op advies van Monique van Nieuwland bij De Keukenprins. Met haar hebben we samen het ontwerp en de uitstraling bij elkaar gepuzzeld. We zochten een keukenspecialist in eigen regio en het contact met De Keukenprins beviel ons vanaf het begin heel goed.’

Tijdloos keukendesign
Over de BORA: die is helemaal naar de zin van Rianne en Machiel. Net als de Quooker en het ingebouwde koffieapparaat dat ze zo graag wilden. Die is van Pelgrim, net als de overige keukenapparatuur (oven met magnetronfunctie, vaatwasser, koelkast). Het keukendesign is modern en de gekozen kleurenstelling is een tijdloze: de antraciete kasten en laden met het hele zachtgrijze werkblad van composiet.

De ruimtelijkheid van de keuken betreft niet alleen de ruimte om te bewegen: met name het kookeiland biedt met kasten en laden aan beide kanten ook volop ruimte om op te bergen en het eiland zo altijd opgeruimd te laten ogen.