Er zijn veel verschillende soorten werkbladen. De Keukenprins heeft een samenwerking met diverse leveranciers, zoals Arte en Dekker Zevenhuizen.

Enkele voorbeelden:

Graniet van Arte

Graniet is één van de grootste rijkdommen van de natuur. Ontstaan door de stolling van magma, gestuwd door natuurlijke krachten. Een eeuwenoud gesteente met een eigen karakter. ArteGraniet® by Arte is één brok puur natuur, hard en robuust. Door haar structuurvariaties krijgt uw keukenblad een unieke uitstraling, precies zoals u voor ogen heeft. Wanneer graniet door de mens gedolven wordt, is het reeds miljoenen jaren oud. Arte gebruikt het graniet in haar pure vorm, om de natuurlijke kwaliteiten van het materiaal te behouden en selecteert daarvoor alleen de mooiste en beste natuursteensoorten.

Silestone by Arte

Silestone by Arte® is een composietgesteente dat voor 93% uit pure kwarts bestaat. Aan de mix van kwarts, hoogwaardige hars en kleurstoffen worden vaak ook fijne stukjes glas, spiegel, Cristobalite of granietkorrels toegevoegd om een nog mooier effect te bereiken. De natuurlijke bestanddelen geven het composiet een mooie, strakke uitstraling. Het is zo dicht en slijtvast dat het de meeste steensoorten overtreft en bovendien bijna onderhoudsvrij is. Silestone by Arte® is kras- en vlekbestendig, duurzaam en hygiënisch. Verder is het vriendelijk in onderhoud en in hoge mate hittebestendig.

Toplaminaat® by Dekker Zevenhuizen

Kiezen voor betaalbaar design

Toplaminaat® (kunststof) is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het oppervlak is hard en bestendig, en bijzonder makkelijk schoon te houden. Het sluit ook gegarandeerd aan op uw wensen en mogelijkheden. De bladen zijn namelijk verkrijgbaar in zó veel kleuren, dat u altijd een werkblad kunt vinden dat past bij uw keukenmeubelen – én bij uw budget, want Toplaminaat® bladen zijn er in verschillende prijsklassen.

Combineert u het blad met een speciale randlijst, dan kiest u voor design – dat toch nog heel betaalbaar is. Met name Toplaminaat® bladen met een (ABS-)randlijst in dezelfde kleur van het blad zijn aan te raden. Die zien er, zeker op bladen dikker dan 6 cm, strak en robuust uit.

De Toplaminaat® keukenbladen van Dekker staan bekend om hun zeer hoogwaardige kwaliteit en gunstige prijsstelling.

Top Core® by Dekker Zevenhuizen

Top Core® is een dikke laminaat die bestaat uit een gekleurde bovenlaag met daaronder enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd krachtpapier. De kenmerkende zwarte kern van het blad ontstaat door het aantal lagen papier. Onder hoge druk en temperatuur worden deze lagen samengeperst tot een plaat van 10 mm. Uiteindelijk wordt het blad afgewerkt met een overlay die de oppervlaktestructuur bepaald.

Er zijn ook mogelijkheden om materialen als achterwand te gebruiken. Kijk voor voorbeelden eens op de diverse websites: Arte di Granito, Dekker Zevenhuizen.

Keramiek by Dekker Zevenhuizen

Kiezen voor stijlvolle gebruiksvriendelijkheid

Wie gemak zegt, zegt Keramiek XL®. Dit werkbladmateriaal is niet alleen volkomen onderhoudsvrij, u kunt er ook iedere dag weer zorgeloos aan werken. Want Keramiek XL® is hitte-, vlek- én krasbestendig, en bovendien beslist niet poreus. Wat dit relatief nieuwe materiaal in keukenland nog aantrekkelijker maakt voor de moderne consument, is de onvergelijkbare strakke uitstraling die de keuken een heel eigen, stijlvol gezicht geeft.  Keramiek heeft echter niet alleen allure door zijn strakke uitstraling; het is volgens het TNO-rapport bovendien een van de meest gebruiksvriendelijke werkbladen.